Příběhy Ester Krumbachové

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
301MEK Z 1 8 hodiny výuky za celý semestr (45 minut), 19 až 24 hodin domácí příprava česky letní

Garant předmětu

Jméno vyučujícího (jména vyučujících)

Výsledky učení dané vzdělávací složky

Osobní reflexe díla významné filmařské osobnosti

Forma studia

modul

Předpoklady a další požadavky

žádné znalostní předpoklady nejsou vyžadovány

Obsah kurzu

Monografická výstava Ester Krumbachová v Domě umění města Brna představuje na základě četných textů, obrazů a artefaktů z doposud nezpracované pozůstalosti mimořádnou osobnost české kinematografie. Studenti na základě zážitků z výstavy, znalosti filmů, na nichž se Ester Krumbachová podílela, a nastudovaných informací zpracují esej věnovanou některému aspektu díla této mimořádné umělkyně.

Doporučená nebo povinná literatura

Výběrová filmografie:

Démanty noci (1964, Jan Němec)

Všichni dobří rodáci (1968, Vojtěch Jasný)

Až přijde Kocour (1963, Vojtěch Jasný)

Penzion pro svobodné pány (1965, Jiří Krejčík)

Sedmikrásky (1966, Věra Chytilová)

Kočár do Vídně (1966, Karel Kachyňa)

Ať žije republika (1965, Karel Kachyňa)

Ucho (1970, Karel Kachyňa)

Hodnoticí metody a kritéria

Zápočet bude udělen za odevzdanou esej o rozsahu nejméně 2 NS vztahující se k některému z tematických okruhů:

  1. Ester Krumbachová a její koncept souvislosti mezi námětem - scénářem a set designem, resp. mezi postavou a kostýmem.
  2. Ester Krumbachová a dramaturgie barev ve filmu
  3. Úloha zvířat v tvůrčím procesu EK - od vcítění k realizaci

Poznámka

-

Další informace

Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje

Předmět je součástí následujících studijních plánů