English versionEnglish version
Loading...
ACADEMY OF PERFORMING ARTS IN PRAGUE

Fotografie ve studiu 3

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
307FOS3 ZK 2 13/S česky letní
Garant předmětu:
Jméno vyučujícího (jména vyučujících):
Výsledky učení dané vzdělávací složky:

Cílem předmětu je technické, estetické ale i obsahové zvládnutí problematiky ateliérového zobrazování lidské anatomie a to jak z hlediska technického tak i výtvarného. Úkol je rozdělen na část povinnou a volnou. Část povinná je realizována č.b. analogovým procesem negativ-pozitiv. U části volné je technická forma provedení libovolná.

Forma studia:

Klasifikovaný zápočet udělený na základě ohodnocení odevzdaných cvičení.

Předpoklady a další požadavky:

Absolvování předmětu Fotografie ve studiu 2

Doporučené volitelné vzdělávací složky:
Žádné další nepovinné vzdělávací složky.
Obsah kurzu:

Popis předmětu:

Obsahem předmětu je práce s jedním nebo více modely, zábleskovým osvětlením (zvládnutí intenzity, poměru a modulace) a studiová práce se středoformátovou kamerou.

Způsob studia:

1) Část teoretická: Pomocí ukázek a výkladu proběhne seznámení studentů s problematikou lidské anatomie a jejího zobrazování.

2) Část praktická: Ukázky ateliérového svícení, praktické exponometrie, práce s modelem a středním formátem.

Kombinace povinné části zadání (ateliérové foto těla / zobrazování lidské anatomie) se složkou volnou (výtvarně - kreativní složkou), má ve výsledku vytvářet harmonicky vyvážený celek.

Práce na daném úkolu začíná vypracováním písemného zdůvodnění výběru a záměru spolu s určením anatomické typologie jedince - jedinců. Toto libreto je předpokladem k diskusi s vedoucím pedagogem o nejvhodnějším přístupu k dané problematice. Kontinuální konzultace během ZS a LS jsou naprostou nutností, od prvních kontaktů až do fáze vytvoření makety a návrhů grafického a typografického řešení finální knihy.

Úkoly: (cvičení 2P1)

Tvář a tělo

Výstup: Kniha formátu 30 x 40 cm. 25 - 35 č.b. fotografií (30 x 40 jednotlivé stránky a 40 x 60 cm dvoustrany). Celkem cca. 15 dvoustran.

Jméno vedoucího: doc.Mgr. Rudo Prekop

Kontakt: rudoprekop@hotmail.com

Doporučená nebo povinná literatura:

Prof. MUDr. Zrzavý Josef : Anatomy for artists.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody:
Hodnoticí metody a kritéria:

Klasifikovaný zápočet udělený na základě ohodnocení odevzdaných cvičení. Hodnotí se jak originalita tvůrčího vkladu, tak technická kvalita zpracování i dodržení zadání.

Předpokladem pro hodnocení studenta je povinná účast na min. 60% přednášek a účast na povinných společných konzultacích stanovených při zahájení výuky předmětu a odevzdání dohodnutých fotografií také v digitální podobě ve formátu TIF v rozlišení 300 dpi.

Webová stránka předmětu:
Poznámka:
Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 16. 6. 2015