English versionEnglish version
ACADEMY OF PERFORMING ARTS IN PRAGUE

Autorské čtení 1

Zobrazit rozvrh

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
202ATR1 Z 2 2/T anglicky zimní
Garant předmětu:
Jméno vyučujícího (jména vyučujících):
Michaela RAISOVÁ
Výsledky učení dané vzdělávací složky:

Přijetí odpovědnosti za autorský text včetně schopnosti jej osobně přečíst ostatním a vzít jejich reakce v úvahu při další práci. Teprve z toho, jak nám druzí rozumějí, dozvídáme se, co jsme vlastně řekli.

Forma studia:

Seminář, při němž studenti čtou (nepřednášejí, nehrají) své texty a vzápětí jsou sami vystaveni reakcím posluchačů. Nemají přitom už možnost dále svůj text vysvětlovat; ve hře je jen to, co skutečně napsali. Rozpravu řídí pedagog, sám k ní však přispívá až jako poslední, pokud se mu zdá, že něco podstatného zůstalo nevysloveno.

Předpoklady a další požadavky:

Při jednom semináři se obvykle dostane na tři texty (tři studenty). Je ovšem lépe, když studenti objevují svá témata a rozvíjejí svůj písemný projev bez ohledu na to, kdy na ně přijde řada. To předpokládá zásobu autorských pokusů vznikajících nezávisle na studijním předmětu.

Obsah kurzu:

Veřejné (v rámci semináře, který je přístupný i hostům) čtení autorských textů a následné ohlasy posluchačů.

Doporučená nebo povinná literatura:

Texty jsou autorské, rozprava však mnohdy připomene další autory, jejichž dílo by mohlo a mělo studenty zajímat pro nějaký společný rys s tím, oč se pokoušejí sami. Studijní materiál je tu tedy další individuální četba.

Hodnoticí metody a kritéria:

Hodnoceno je osobité vidění, schopnost přesné formulace, smysl pro vnitřní řád a tvar textu, autentičnost při psaní i čtení. A zároveň umění naslouchat textům druhých i připomínkám k textu vlastnímu.

Webová stránka předmětu:
Poznámka:
Rozvrh na zimní semestr 2016/2017:
Rozvrh zatím není připraven
Rozvrh na letní semestr 2016/2017:
Rozvrh zatím není připraven
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 3. 7. 2017