English versionEnglish version
ACADEMY OF PERFORMING ARTS IN PRAGUE

Workshop Kalado: Sai Kijima

Zobrazit rozvrh

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
303MWKK Z 1 7/S anglicky, česky letní
Garant předmětu:
Alice RŮŽIČKOVÁ
Jméno vyučujícího (jména vyučujících):
Alice RŮŽIČKOVÁ
Výsledky učení dané vzdělávací složky:

představení pohybových, tanečních a zvukových technik Kalado

Forma studia:

živá výuka pohybu - modul je vhodný pro všechny studijní programy AMU

Předpoklady a další požadavky:

Vezměte s sebou pohodlné oblečení pro tanec (bez výrazných nápisů – kvůli natáčení) a čistou sálovou obuv. Deky a polštářky na koncert ukolébavek.

Obsah kurzu:

Kalado je umění, jehož jediným nositelem je japonský umělec a performer Sai Kijima. Pod jeho vedením se Tereza Tara několik let vzdělávala, aby pronikla do umění, které v sobě nese prvky zenu, tradičních japonských umění, tance, ekologie a minimalismu. V průběhu deseti dnů v Praze spolu budou natáčet film.

V rámci workshopu pro studenty AMU představí Sai Kijima umění Kalado a zaměří se na výklad pohybových, tanečních a zvukových technik. Dopoledne proběhne pohybová lekce umění Kalado, odpoledne demonstrace a výuka masáží Jusuli a poté koncert ukolébavek, při kterém můžete poslouchat japonské písně a usnout. Tento workshop je pořádán pro studenty FAMU, DAMU i HAMU. Během workshopu bude probíhat i samotné natáčení dokumentu.

Sai Kajima je japonský umělec žijící ve Švýcarsku, který tvoří v oblasti tance, performance, výtvarného umění a hudby. Po několika letech v Paříži, kde prožíval tvůrčí svobodu a tančil v ulicích, se usadil v Basileji, poklidném středověkém městě. V Basileji se účastní několikadenních oslav masopustu tzv. Fassnacht. Jednou za rok, v zimě odjíždí na řecký ostrov Amorgos, kde se věnuje úklidu pláží a sesbíraný materiál využívá k vytváření soch a loutek. Loutky vystavuje v galeriích a představení s nimi realizuje i v rámci charitativních akcí pro handicapované děti. V současné době je zván do prestižních galerií a muzeí současného umění, kde realizuje svá performance Kalado.

neděle 14. 5. 2017, 10-18h, DAMU Malý sál S111 - na vrátnici DAMU budou orientační tabule

Výuku originálních technik práce s tělem a hlasem Kalado povede japonský performer Sai Kijima osobně. Workshop bude veden v angličtině, pro neanglicky mluvící bude překlad zajištěn. Vezměte s sebou pohodlné oblečení pro tanec (bez výrazných nápisů – kvůli natáčení) a čistou sálovou obuv. Kontakt produkce: Rozálie Brožková 724 513 947

Doporučená nebo povinná literatura:

trailer https://www.youtube.com/watch?v=HYdFEeqN77Y

Hodnoticí metody a kritéria:

aktivní účast

Webová stránka předmětu:
Poznámka:

-

Další informace:
Předmět je součástí nabídky volitelných předmětů pro celou AMU
Rozvrh na zimní semestr 2016/2017:
Rozvrh zatím není připraven
Rozvrh na letní semestr 2016/2017:
Datum Den Čas Vyučující Místo Poznámky Č. paralelky
14.05.2017 10:00–18:00
Lektoři: Sai Kijima, Tereza Tara. DAMU, Malý sál S111 paralelka 1
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 3. 7. 2017