English versionEnglish version
ACADEMY OF PERFORMING ARTS IN PRAGUE

Pedagogická praxe KDT

Zobrazit rozvrh

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
303PP Z 5 20/S česky zimní i letní
Garant předmětu:
Karel VACHEK
Jméno vyučujícího (jména vyučujících):
Karel VACHEK
Výsledky učení dané vzdělávací složky:

Dát možnost studentům magisterského studia získat základy pedadogické praxe - vedení mladších filmařů, předání zkušeností.

Forma studia:

Pedagog, případně některý student vyššího ročníku vysvětlí studentům prvního ročníku technické parametry kamer a odejdou do terénu, kde pedagog nachází filmovatelné scény a studenti je natáčejí.

Poté se po dvojicích nebo trojicích rozejdou a natáčejí sami svá vlastní témata; odpoledne natočený materiál s pedagogem konzultují. Další den studenti znovu nátáčejí, aby získali pro své vyprávění doplňující záběry.

V druhé části(ve fázi střihu) pedagog Katedry dokumentární tvorby spolu se studentem magisterského ročníku katedry dokumentární tvoby řídí dokončení filmů (střihá se většinou 2 dny). Zhotovené filmy jsou po nějaké době na společné projekci předvedeny a tak většina studentů z různých kateder včetně produkce, kamery, dramaturgie, fotografie etc. vytvoří svůj film. Je to důležitá zkušenost pro další spolupráci studentů ve štábech, řízených studujícími režiséry.

Předpoklady a další požadavky:

Kreativní předpoklady pro první ročníky. Pro studenta magisterského ročníku KDT je nutná znalost střihačského programu - AVID či FINAL CUT. Pokud to student neumí, přivede si svého střihače na pomoc.

Obsah kurzu:

Student asistuje při výuce předmětu „Praktika oboru dokumentární tvorba“, který probíhá v zimním semestru pro první ročníky ve dvou fázích, následujících po sobě zpravidla s týdenním odstupem (viz rozvrhy praktik pro jednotlivé katedry).

Doporučená nebo povinná literatura:

Předpokládá se, že každý ze studentů sleduje současnou filmovou produkci a tak se seznamuje s novými filmovými - skladebnými i obsahovými postupy a technologiemi.

Hodnoticí metody a kritéria:

Kredity jsou uděleny na základě dokončení střihové práce na filmu a přístupu studenta k této pomocné(pedagogické) činnosti.

Webová stránka předmětu:
Poznámka:

Předmět lze splnit kdykoli během magisterského studia.

Rozvrh na zimní semestr 2016/2017:
Rozvrh zatím není připraven
Rozvrh na letní semestr 2016/2017:
Rozvrh zatím není připraven
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 3. 7. 2017