Úvodní kurz 1

Zobrazit rozvrh

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
203UVK1 Z 1 60S česky zimní

Garant předmětu

Martin ČERNÝ

Jméno vyučujícího (jména vyučujících)

Martin ČERNÝ

Výsledky učení dané vzdělávací složky

Tento týdenní úvodní kurz uchazečů přijatých do prvého ročníku katedry scénografie má podobu klasického malířského plenéru. Realizuje se v krásném prostředí jihočeské krajiny, v neformálním prostředí sportovního a školícího střediska AMU v Poněšicích u Hluboké nad Vltavou.

Pedagogovi umožňuje seznámit se s novými studenty, udělat si představu o jejich povaze a výtvarných schopnostech a nenucenou formou je obeznámit s požadavky, které na ně budou při výuce kladeny.

Forma studia

Abych získal prvotní představu, nejdříve studenty nechám, aby si námět a techniku malby zvolili sami. Nejvděčnějším tématem bývá pohled na řeku Vltavu s přístavištěm lodiček či cesta vinoucí se lesem. V dalších dnech podle situace (a počasí) zadávám témata buď společná, neb s přihlédnutím k individuálním dispozicím posluchačů.

V průběhu dne všechny obcházím a práce koriguji, po věčeři se pak vždy kolektivně scházíme a spolu se studenty výsledky práce rozebíráme a hodnotíme. Dbám na to, aby se na prezentaci a hodnocení sami aktivně podíleli a při volné diskusi nad kresbami si tak osvojovali schopnost samostatného analytického myšlení a věcné argumentace.

Předpoklady a další požadavky

Kreslící a malířské potřeby.

Obsah kurzu

Náplní úvodního kurzu je kresba a malba dle přírody. Je tak tematicky vhodným doplňkem pozdější ateliérové výuky dle zátiší a mužského či ženského aktu.

Doporučená nebo povinná literatura

Viz plánované činnosti související s učením a metody výuky níže.

Hodnoticí metody a kritéria

Tento úvodní letní malířský kurz je hodnocen pouze zápočtem.

Rozvrh na zimní semestr 2018/2019:

Rozvrh zatím není připraven

Rozvrh na letní semestr 2018/2019:

Rozvrh zatím není připraven

Předmět je součástí následujících studijních plánů