Cinergy: Masterclass s Gotzem Spielmannem

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
300MGS Z 1 2/D anglicky zimní

Garant předmětu

Jméno vyučujícího (jména vyučujících)

Výsledky učení dané vzdělávací složky

Götz Spielmann (1961, Vídeň) získal první ocenění za své snímky už v osmdesátých letech dvacátého století během studií na Vídeňské filmové akademii. Poté, co v roce 1991 dostal jeho film Der Nachbar (Soused) několik cen na festivalu v San Sebastiánu, se Spielmann na několik let odmlčel. Jeho návrat k filmové tvorbě byl však nadmíru úspěšný ? jak Die Fremde (Cizinka, 1999), tak kontroverzní, sexuálně explicitní drama Antares (2004) byly za Rakousko nominovány na Oscara. Odplata je první film, který Götz Spielmann realizoval ve vlastní nezávislé produkční společnosti Spielmannfilm.

Odplata ?Čí je to chyba, když tvůj život běží jinak, než chceš ty?? ? Krajina na konci léta. Jezero uprostřed lesa. Ticho. Nikde nikdo. Nadohled stojí dům a v něm manželé Robert a Susanne žijící si svým všedním každodenním životem. Vídeň, ve stejnou dobu. Noc, červené lucerny, svět prostituce. Vše je podřízeno penězům a obchodu. Alex a Tamara - ona je prostitutka z Ukrajiny, on šéfův přisluhovač. Tajně se milují a chtějí utéct, ale k tomu potřebují peníze. Alex se rozhodne vykrást banku a Tamara chce být při tom. Akce běží podle plánu. Ovšem jen do té doby, než přijde tragédie a životy všech se od té chvíle změní víc, než si kdy dovedli představit. Příběh o zločinu a trestu, jehož chladné, pečlivě komponované záběry připomínají rukopis slavných rakouských filmařů Michaela Hanekeho a Ulricha Seidla. Snímek byl v roce 2009 nominován na Oscara a získal celkem 14 filmových cen na mezinárodních festivalech.

Forma studia

-

Předpoklady a další požadavky

-

Obsah kurzu

  1. 10. / 17:30/ FAMU ? kino/ Projekce filmu Odplata/ Screening of film Revanche (+eng sub), 35mm copy
  2. 10. / 16:30/ Rakouské kulturní fórum v Praze/ Österreichisches Kulturforum Prag/ Masterclass s Götzem Spielmannem/ Masterclass with Götz Spielmann

Adresa: Rakouské kulturní fórum v Praze / Jungmannovo nám. 18, CZ - 110 00 Praha 1 / 50.082960, 14.422405

Doporučená nebo povinná literatura

-

Hodnoticí metody a kritéria

100% účast

Poznámka

-

Další informace

Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje

Předmět je součástí následujících studijních plánů