Ermanno Olmi – Il Posto

Zobrazit rozvrh

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
306MEOP Z 1 1D česky zimní

Garant předmětu

Martin ČIHÁK, Jiří FOREJT

Jméno vyučujícího (jména vyučujících)

Martin ČIHÁK, Jiří FOREJT

Výsledky učení dané vzdělávací složky

Prostřednictvím modulu se studenti mohou seznámit s příkladem mezinárodního programu, který pokrývá sedm evropských zemí a s nímž úspěšně pracují stovky pedagogů. Výukovou metodu Cinedu i volně dostupné pedagogické materiály, je možné využívat jako inspiraci pro vlastní učitelskou aktivitu.

Forma studia

projekce

Předpoklady a další požadavky

žádné

Obsah kurzu

U příležitosti připomenutí památky nedávno zesnulého klasika italského filmu Ermanna Olmiho představíme film „Il Posto“ (Místo), který promítneme z 35mm kopie. Projekce bude doplněna zevrubným komentářem, který diváky seznámí s kontextem nového života tohoto díla, jež mu vdechlo zařazení do mezinárodního filmově-vzdělávacího programu CINED.

Program modulu je určen všem studentům, kteří se zajímají o problematiku filmové/audiovizuální výchovy i alternativní distribuci. Prostřednictvím modulu se mohou seznámit s příkladem mezinárodního programu, který pokrývá sedm evropských zemí a s nímž úspěšně pracují stovky pedagogů. Výukovou metodu Cinedu i volně dostupné pedagogické materiály, je možné využívat jako inspiraci pro vlastní učitelskou aktivitu. Volně dostupná je (za splnění určitých podmínek) celá distribuční nabídka Cinedu, ze které mohou čerpat české školy i dramaturgové kin či festivaly.

Za Českou republiku projekt Cined zastřešuje Asociace českých filmových klubů. Partnerem projektu je filmová společnost Free Cinema.

Doporučená nebo povinná literatura

ne

Hodnoticí metody a kritéria

účast na projekci

Poznámka

--

Další informace

Předmět je součástí nabídky volitelných předmětů fakulty

Rozvrh na zimní semestr 2018/2019:

Datum Den Čas Vyučující Místo Poznámky Č. paralelky
14.12.2018 09:30–12:00 Jiří FOREJT
Martin ČIHÁK
Projekce FAMU
Lažanský palác
přednášková par. 1

Rozvrh na letní semestr 2018/2019:

Rozvrh zatím není připraven

Předmět je součástí následujících studijních plánů