Ermanno Olmi – Il Posto

Display Schedule

Code Completion Credits Range Language Instruction Semester
306MEOP Z 1 1D Czech winter

Subject guarantor

Martin ČIHÁK, Jiří FOREJT

Name of lecturer(s)

Martin ČIHÁK, Jiří FOREJT

Learning outcomes of the course unit

Prostřednictvím modulu se studenti mohou seznámit s příkladem mezinárodního programu, který pokrývá sedm evropských zemí a s nímž úspěšně pracují stovky pedagogů. Výukovou metodu Cinedu i volně dostupné pedagogické materiály, je možné využívat jako inspiraci pro vlastní učitelskou aktivitu.

Mode of study

projekce

Prerequisites and co-requisites

žádné

Course contents

U příležitosti připomenutí památky nedávno zesnulého klasika italského filmu Ermanna Olmiho představíme film „Il Posto“ (Místo), který promítneme z 35mm kopie. Projekce bude doplněna zevrubným komentářem, který diváky seznámí s kontextem nového života tohoto díla, jež mu vdechlo zařazení do mezinárodního filmově-vzdělávacího programu CINED.

Program modulu je určen všem studentům, kteří se zajímají o problematiku filmové/audiovizuální výchovy i alternativní distribuci. Prostřednictvím modulu se mohou seznámit s příkladem mezinárodního programu, který pokrývá sedm evropských zemí a s nímž úspěšně pracují stovky pedagogů. Výukovou metodu Cinedu i volně dostupné pedagogické materiály, je možné využívat jako inspiraci pro vlastní učitelskou aktivitu. Volně dostupná je (za splnění určitých podmínek) celá distribuční nabídka Cinedu, ze které mohou čerpat české školy i dramaturgové kin či festivaly.

Za Českou republiku projekt Cined zastřešuje Asociace českých filmových klubů. Partnerem projektu je filmová společnost Free Cinema.

Recommended or required reading

none

Assessment methods and criteria

účast na projekci

Note

--

Further information

This course is an elective for all students of this school

Schedule for winter semester 2018/2019:

Date Day Time Tutor Location Notes No. of paralel
14.12.2018 09:30–12:00 Jiří FOREJT
Martin ČIHÁK
Projection Room
Lažanský palác
lecture parallel1

Schedule for summer semester 2018/2019:

The schedule has not yet been prepared

The subject is a part of the following study plans